JEROEN

Een beeldend verhaal over dementie

€26,50 Nu tijdelijk €22,50
Tot 30 september 2024

Op voorraad

Auteur: Dick Kits
Illustrator: Davide Mecozzi

✓ Bestel via de originele website
✓ Veilig betalen
✓ Wettelijke garantie via Dutch8 Publishing Company

Sneakpreview

Bent u benieuwd naar de inhoud van Jeroen? Download dan hier de sneakpreview.

JEROEN

Een beeldend verhaal over dementie

Dementie is de wereld van afhankelijkheid. Als je niet meer zelf beslissingen kunt nemen omdat je brein je in de steek laat bij denken en keuzes maken, is het opeens een ander die dat voor je doet.

Daarnaast is er de vervreemding. Steeds meer ontstaat er afstand tussen jou en de mensen en de wereld om je heen, wanneer je je buurman niet meer herkent, alledaagse situaties niet  begrijpt en niet meer op woorden komt waardoor een gesprek moeilijker wordt.

Dit stripboek is voor iedereen die een geliefde, vriend of buur met dementie wil bijstaan in die afhankelijkheid en vervreemding.

De dagelijkse gebeurtenissen in het leven van Jeroen en Shirley, meesterlijk geïllustreerd door Davide Mecozzi, geven inzicht in wat dementie is. En dat kennis en geduld, maar ook empathie onontbeerlijk zijn in de omgang met iemand met dementie.

Jeroen heeft namelijk de Ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie.

Zijn vrouw Shirley is zijn steun en toeverlaat. De ontwikkeling van Jeroen’s dementie, met steeds weer nieuwe en verrassende situaties, is voor haar een leerproces. Daarbij krijgt zij ondersteuning van Isabella, een ervaren zorgverlener, en Marco, de lokale geriater. Op een bijzondere manier leert ze ook veel van haar kleindochter, die Opa Jeroen onbevangen en natuurlijk benadert.

Dementie, wat is dat eigenlijk video: