Dementie & Empahtie, Mantelzorg & Dementie

Dick kits & Hedda Schut, samen brachten zij het boek Dementie & Empathie uit

Hedda Schut en Dick Kits
Boekpresentatie 17 september 2021
Boekhandel Donner, Rotterdam

Dick Kits (1959), auteur en uitgever.

Was samen met zijn echtgenote eigenaar van Kroese Kits, Nederlands oudste zorgbureau voor particuliere zorg en verpleging.

Geschreven en gepubliceerde boeken:

Mijn Ouders Ouder (2006),

Zilver is goud (2007)

Het Nieuwe Oud (2011) met coauteur Hedda Schut

De dag door met dementie (2016) met coauteur Anneke van der Plaats

CONTACT – in een complexe wereld (2019)

Dementie & Empathie (2021) met coauteur Hedda Schut

Brullende kikkers (2023)

Mantelzorg & Dementie (2023) met coauteur Hedda Schut

Hedda Schut (1964) is auteur.

Ze begeleidt schrijvers en geeft schrijftrainingen en -coaching. Ze freelancet al vele jaren en verdiende met tekst en eindredactie haar sporen in de (landelijke) dagbladjournalistiek, het bedrijfsleven, non-profit en bij (rijks)overheden

illustrator van Mantelzorg & Dementie

Illustrator Mantelzorg & Dementie:

Davide Mecozzi (1993) is illustrator. Studeerde aan de Scuola Internazionale di Comics (opleiding voor visuele kunsten en nieuwe media) in Jesi, Italië. Daarna volgde hij een master Sociologie aan de Universiteit van Urbino, Italië. Sinds 2017 waren er diverse tentoonstellingen met zijn werk te zien en ontwerpt hij onder meer covers voor muziekartiesten. In 2022 illustreerde hij Brullende kikkers.

Beppe Giacobbe, De illustrator voor het boek Dementie en Empathie

Beppe Giacobbe
14 september 2021
Piazza del Duomo, Milaan

Illustrator Dementie & Empathie:

Beppe Giacobbe (1953) wordt de vader van Italiaanse illustrators genoemd. Zijn illustraties in boeken, tijdschriften en kranten als New York Times en Corriere della Sera, zijn artistiek en vaak ook filosofisch. Hij weet diverse onderwerpen uit het dagelijks leven te vatten in eenvoudige tijdloze tekeningen. Over de hele wereld zijn deze bijzondere illustraties tentoongesteld geweest. Hij was twaalf jaar docent op het Instituto Europeo di Design in Milaan en momenteel op ISIA in Urbino.

De dag door met dementie

Dick Kits & Dr. Anneka van der Plaats, samen brachten zij het boek ‘De dag door met dementie uit’

Anneke van der Plaats & Dick Kits

Dr. Anneke van per Plaats

is sociaal geriater en als verpleeghuisarts, wetenschapper, docent en adviseur altijd een voorloper geweest. Zij heeft in 1983, geheel op eigen kracht, de eerste dagopvang voor ouderen in Nederland opgezet. Het concept is vervolgens overgenomen door het ministerie en is al vele jaren ingebed als voorziening in de zorgverlening. Anneke heeft het vermogen om haar wetenschappelijke kennis en complexe wetenschappelijke theorieën te vertalen naar de dagelijkse praktijk. De door haar ontwikkelde Brein-Omgeving Methodiek® wordt in veel zorginstanties toegepast. Zij is mede auteur van:

De Wondere Wereld van Dementie (2008)
Het demente brein (2014)

www.breinplaats.nl

Dick Kits

was samen met zijn echtgenote eigenaar van Kroese Kits, het oudste zorgbureau van Nederland. Sinds 1937 realiseert Kroese Kits particuliere zorg en verpleging in Nederland, België en Europa. Daarnaast maakt hij levensloop films en is hij actief als auteur en uitgever.