Dementie & Empathie – Een boek wat je leert communiceren met mensen met dementie

Dementie & Empathie

€23,50

Op voorraad

Auteurs: Dick Kits & Hedda Schut

✓ Bestel via de originele website
✓ Veilig betalen
✓ Wettelijke garantie via Dutch8 Publishing Company

Sneakpreview

Bent u benieuwd naar de inhoud van Dementie & Empathie? Download dan hier de sneakpreview.

Samenvatting van Dementie & Empathie

Empathie is de ander kunnen begrijpen en daar je handelen op afstemmen. Daarover gaat Dementie & Empathie. Door aantasting van het rationele brein, kunnen mensen met dementie verlangens en behoeften steeds minder goed uiten. Gedrag komt meer en meer door emoties tot stand komt. Afstemmen op de emoties van iemand met dementie vraagt allereerst kennis van dementie. Vervolgens de empathische vaardigheid het onbegrepen en onverwacht gedrag in goede banen te leiden en telkens weer de juiste snaar weten te raken. Het is focussen op wat nog kan, zodat er steeds zingeving en gelukkige momenten blijven.

In deel 1 van Dementie & Empathie bespreken we de basis emoties die in tact blijven, zoals angst, woede, verdriet en vreugde. Wat er gebeurt in het dagelijks leven van mensen met dementie en hoe er sluipenderwijs een nieuwe dynamiek met de omgeving ontstaat, die continue aan verandering onderhevig is. Dat empathie meer is dan ‘lief zijn’ en dat je je dit met bewuste inspanning vaardig kunt maken. Om bovenal de persoon met dementie als mens te blijven zien en je hulp en zorg daarop in te richten.

In deel 2 van Dementie & Empathie komen mensen uit de hele keten dementie aan het woord over wat dementie met hen doet. Prachtige anekdotes die de kern van wat dementie is raken. Zowel de kracht, als de enorme belasting van mantelzorgers en hoe buddy’s een belangrijke rol spelen, wordt duidelijk. Maar ook wat er nog te bereiken valt in Nederland.

De wereld van dementie video: