Mantelzorg & Dementie door Dick Kits & Hedda Schut

Mantelzorg & Dementie

€23,50

Op voorraad

Auteurs: Dick Kits & Hedda Schut

✓ Bestel via de originele website
✓ Veilig betalen
✓ Wettelijke garantie via Dutch8 Publishing Company

Sneakpreview

Bent u benieuwd naar de inhoud van Mantelzorg & dementie? Download dan hier de sneakpreview.

Mantelzorg & Dementie

Mantelzorg & Dementie laat zien hoe de overbelasting bij mantelzorgers ontstaat en hoe je je ondanks alles toch staande zult moeten houden. Het grote verlies bij dementie van een geliefde is het wezenlijk contact dat op den duur verloren gaat. Dat je je al weduwe voelt, terwijl je man nog naast je zit. Dat je in tweezaamheid terecht komt: wel samen maar allebeide eenzaam. De één zit opgesloten in zijn dementie, de mantelzorger in de zorg voor de ander. Het is een langdurig afscheidsproces met veel onzekerheden en soms nog waardevolle momenten.

In deel 1 bespreken we wat de basisemoties zoals angst, verdriet en woede doen met mantelzorgers. Hoe je je een nieuwe mindset eigen maakt: je leeft niet meer één, maar twee levens tegelijk. Met de overdracht van taken verdwijnt de vrijheid om je eigen leven te leiden. Na de acceptatie van de dementie zijn er de liefde, de moed en de veerkracht die steun bieden bij de intensieve en complexe taak die je als mantelzorger in de schoot geworpen hebt gekregen.

In deel 2 komen vijf mantelzorgers en een casemanager aan het woord over hun rol bij de zorg voor iemand met dementie. Zij leggen bloot wat mantelzorg inhoudt en hoe zij ermee omgaan. De openhartige verhalen schetsen dat elke mantelzorg uniek en zwaar is en dat de onvoorwaardelijke liefde een belangrijke motor is.